Vennligst vent...

Refinansiering av din kredittkortgjeld


Gjeld knyttet til kredittkort har ofte høye renter og kan derfor bli en dyr affære, særlig dersom du har utestående gjeld på flere kort. Da er det flere grunner til å vurdere en refinansiering av kredittkortgjelden.

Et kredittkort er i utgangspunktet et godt betalingsmiddel å ha tilgjengelig. Det gir deg muligheten til å kunne betale for uforutsette utgifter eller slå til på gode tilbud ved å kjøpe nå og betale senere. Mange kort gir deg i tillegg attraktive fordeler når du bruker det, som for eksempel bonusordninger og forsikringer.

Men for de som bruker kredittkortet til impulskjøp og kun betaler minimumsbeløpet hver måned, så vil gjelden raskt øke. Og med flere slike kort, kan gjelden fort virke uhåndterlig. Det er faktisk over 300 000 husholdninger i Norge som har kredittkortgjeld – så dersom dette også beskriver din situasjon, er du langt fra alene.

Derfor kan en refinansiering av kredittkortgjelden være akkurat det du trenger for å få privatøkonomien på beina igjen.


Enklere å håndtere lånet

For noen vil det kanskje virke litt selvmotsigende å skulle ta opp et nytt lån for å nedbetale eksisterende lån, som refinansiering tilsier. Men faktum er at det faktisk vil være ganske så lønnsomt for økonomien din. Du kan spare så mye som flere tusen kroner i året. Jo raskere du søker om hjelp til refinansiering, desto mer vil du spare – eller tjene – på det.

Og nei, det er ikke nødvendigvis slik at det er for godt til å være sant. Det kommer helt an på hvilken bank du velger til refinansiering av kredittkortgjelden din. Undersøk gjerne litt på forhånd og finn ut hvem som kan tilby deg gode renter og en fleksibel nedbetaling, som vil føre til at lånet blir enda enklere for deg å håndtere.


Refinansiering av kredittkortgjeld er gunstig

Det å søke om refinansiering av kredittkortgjeld er både enkelt og trygt. Du mottar nemlig ikke noe utbetaling før etter at du har fått godkjent søknaden din og du aksepterer lånetilbudet med elektronisk signering. Det gir deg tid til å vurdere om du synes tilbudet du har fått er godt nok for deg.

Husk uansett at et forbrukslån har en lavere rente enn et kredittkort. Sistnevnte kan ha en nominell rente på så mye som over 25 prosent, noe som ofte kan være over dobbelt så mye som på et forbrukslån. Med refinansiering av kredittkortgjeld vil du sannsynligvis kun betale halvparten av rentene, så det sier seg selv at det er mye å spare.


Unngå kredittkortgjeld

Ikke la deg avskrekke dersom du blir nødt til å gjennomføre en refinansiering av din eksisterende kredittkortgjeld. I mange tilfeller anbefales det at du bruker et kredittkort fremfor et vanlig bankkort, slik som til netthandelen og på reise i utlandet. Med fornuftig bruk gir kredittkortet deg økonomisk fleksibilitet, og dersom du passer på å betale tilbake hele gjelden ved forfall er det også helt kostnadsfritt.

Dersom du vil gjøre privatøkonomien din en tjeneste ved å gjennomføre en refinansiering av din kredittkortgjeld, kan du lese mer om mulighetene dine hos Komplett Bank.