Til hovedinnhold

Refinansiering av gjeld uten sikkerhet


Det finnes mange typer privat gjeld, men vi kan i stor grad skille mellom to hovedgrupper, nemlig gjeld med og uten sikkerhet. Gjeld som har sikkerhet er ofte de lånene bankene kan gi lavest rente på, som betyr lav risiko for tap fordi gjelden er sikret i låntakers eiendom eller eiendel. Boliggjeld, båtlån og billån er typisk gjeld der banken krever at lånebehovet har salgspant eller annen sikkerhet ved anskaffelsen. Gjeld uten sikkerhet er langt enklere ved at banken ikke krever salgspant som sikkerhet. Dette er typisk lave beløper, dyrere renter og lettvinte løsninger som forbrukslån, kredittkort, smålån, handlekontoer og kjøpsfinansieringer.

 

En av de største forskjellene på et usikret og et sikret lån ligger i anskaffelsen. Der et sikret lån krever salgspant og en naturlig lengre saksbehandling i form av gjennomgang av dokumentasjon og manuell vurdering, vil et usikret lån bli gitt med enklere manuell innblanding og utbetaling vil kunne skje samme dag som søknaden ble sendt inn. En utbetaling av et lån så raskt som samme dag kan dekke et forbigående behov og kan være en god kortsiktig løsning. Når det er sagt, så er det en opplest sak at et raskt pengebehov ikke nødvendigvis er så bevisst fra forbrukerens side og at lånebetingelsene på tidspunktet av låneopptaket ikke alltid blir nøye vurdert.

 

 

Hvordan refinansiere gjeld uten sikkerhet?

En refinansiering av gjeld uten sikkerhet kan skje elektronisk med BankID. Dette er den enkleste og mest effektive måten å gjøre det på. Dersom du i søknadsprosessen opplyser om hvilken gjeld som skal innfris vil banken du får innvilget lån hos utbetale lånet direkte til kreditorene. Dette gjør prosessen smidig for deg som kunde, samt at utbetalingen skjer raskt.

 

Det finnes mange ulike aktører som tilbyr lån til refinansiering av gjeld uten sikkerhet og et av de nyeste tilskuddene er Komplett Bank som tilbyr Refinansieringslån på lånebeløp fra kr 10 000 til kr 500 000 med en nominell rente fra 7,9% til 24,9%. Prosessen om å søke om dette lånet er intuitiv, effektiv og elektronisk, slik at det skal gå raskt og enkelt for deg som kunde og du kan være trygg på at du forbedrer dagens situasjon. 

 

Ettersom de aller fleste bankene tilbyr lån og refinansiering som en elektronisk prosess vil du kunne oppleve å få utbetalt lånet på dagen dersom du signerer lånepapirene med BankID. Fordelen med dette er at du kan innfri din dyre eksisterende gjeld uten sikkerhet raskt og heller begynne å spare penger til noe du virkelig har lyst på.

 

 

Et lite tips!

Dersom du får innvilget en refinansiering av gjeld uten sikkerhet med en lavere rente der du kan samle flere lån uten sikkerhet og velger samme nedbetalingstid som tidligere, vil du komme til å betale et lavere månedsbeløp hver måned. Bruk pengene du sparer på å nedbetale gjelden raskere, på den måten reduserer du total kostnad på lånet.

 

Komplett Bank tilbyr et fleksibelt låneprodukt der du kan søke om refinansiering av gjeld uten sikkerhet. Lån opptil kr 500 000 til en nominell rente fra 7,9 % - 24,9%. Søk om lån i dag og motta et uforpliktende lånetilbud. Signer med BankID og motta rask utbetaling.