Vennligst vent...
  • Utbetaling direkte til konto
  • Refinansiering av andre lån
  • Disponer lånet som du vil
Månedsbeløpet er utregnet basert i et eksempel med 14,3% nominell rente og 5 års nedbetaling

Refinansiering av gjeld

Har du kredittkortgjeld og andre lån uten sikkerhet fordelt i flere banker? I så fall kan det være lurt å finne ut om du kan spare penger på å samle disse til ett større lån. En refinansiering av dine lån vil komme til å oppleves som befriende for din privatøkonomi. Hvor mye man kan spare varierer fra et tilfelle til et annet, men refinansiering av eksisterende gjeld er en enkel prosess.

Kredittkortgjeld, smålån, mindre forbrukslån, handlekonto og kjøpsfinansiering blir ofte tatt opp spontant uten tid til å vurdere lånebetingelsene nøye før signering. Overnevnte lånetyper består ofte av lave, men dyre kreditter, her finner man også de dårligste lånevilkårene med spesielt høye renter og gebyrer. 

Gjeld av ymse slag oppstår i ulike situasjoner, men ofte på grunn av ett større innkjøp eller fordi man ikke har penger til å kjøpe det mest nødvendige akkurat der og da. Uforutsette hendelser kan man ikke sikre seg mot. Ryker eksempelvis vaskemaskinen eller bilen man bruker hver dag til jobb, må man jo bare ordne opp…

Hvorfor velger vi å refinansiere gjeld?

Refinansiering betyr i all hovedsak et nytt opptak av lån med lavere rente som umiddelbart brukes til å nedbetale eksisterende gjeld. Dette vil i mange tilfeller være besparende fordi:

1) Du reduserer antall fakturaer og dermed også termingebyrer/fakturagebyrer
2) Lånekostnaden reduseres på grunn av en lavere rente totalt
3) Rydder opp og gjør din privatøkonomi oversiktlig
4) Øker husholdningens betalingsevne over tid (romsligere økonomi)

Det beste rådet er å først få oversikt over hvor mye du skylder og hvilke banker du har gjeld til. Når du har fått oversikt over gjelden bør du se på lånevilkårene til de ulike. For å kunne sammenligne bør du se på nominell rente, effektiv rente, rentekostnad per måned og gebyrer. Finn også ut hvor mye du betaler i terminbeløp og minstebeløp hver måned. Denne informasjonen er særdeles viktig når man skal se på mulighetene for å spare penger på å refinansiering av gjeld. 

Søk og refinansier med BankID

Komplett Bank tilbyr et av markedets mest fleksible låneprodukter med lånebeløp fra kr 10 000 - 500 000 og nominell rente fra 7,9 % til 24,9 %. Søk om refinansieringslån fra Komplett Bank i dag og motta et helt uforpliktende lånetilbud. Dette tilbudet kan du bruke til å sammenligne de eksisterende lånene du har og deretter regne ut hvor mye du kan spare på å samle disse. Husk at Komplett Bank sitt Fleksibelt Lån innvilger en låneramme du selv velger hvordan du vil benytte og du belastes kun renter for den delen av lånerammen som benyttes til enhver tid. Når det gjelder nedbetaling så er eneste krav at du betaler et minstebeløp hver måned – hvilket betyr at Komplett Bank er konkurransedyktig når det gjelder månedsbeløpet du betaler.

Søknadsprosessen er rask og enkel. Du får raskt svar på søknaden og signerer du låneavtalen med BankID kan lånet i mange tilfeller utbetales samme dag. Søker du om refinansiering vil Komplett Bank innfri dine eksisterende lån, slik at du i fremtiden kun vil ha ett lån å nedbetale. 

Renten settes etter en individuell kredittvurdering og en vurdering av din personlige økonomi. Ønsker du å innfri større lån vil du måtte sende inn kopi av siste lønnsslipp og skattemelding (selvangivelse) for å dokumentere opplysningene som du har oppgitt i søknaden. 

Betal ned lånet i ditt eget tempo, tilpasset din egen økonomi – søk om refinansiering fra Komplett Bank. Vi anbefaler likevel at du ikke betaler ned lånet med en lengre løpetid som til enhver tid er 5 år. Start med å fylle inn søknadsskjema og motta et uforpliktende tilbud som du kan bruke til å sammenligne lånebetingelsene med dine eksisterende lån.
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.