Til hovedinnhold

Refinansiering av lån? Slik gjør du det:

Begynner du å få mange ubetalte regninger og føler at du sakte, men sikkert, mister kontrollen over dem? Har du mange smålån til relativt høy rente? I så fall kan refinansiering av lån være løsningen på den negative utviklingen.


Stadig flere av oss tar opp dyre smålån. Det betyr også at stadig flere tar seg vann over hodet og blir overrasket av høye renter og gebyrer. Mange velger derfor å betale gamle lån med nye lån. Alle som har gjort dette vet at det kan være en kortsiktig løsning: Neste måned har bunken av regninger vokst seg enda høyere, man tar opp nye lån og den vonde spiralen er i gang.

Mange kunne vært reddet hvis de bare visste hva refinansiering av lån er. Dette kan gjøres på mange måter, men kort forklart handler det om å samle alle smålånene dine på ett sted – til en lavere rente.


Refinansiering av lån gir deg mange fordeler

La det med en gang slås fast at refinansiering av lån ikke sletter gjelden din, men siden du kun får ett lån å forholde deg til betyr det at du får lavere renteutgifter og færre gebyrer. Dette gjør at du får en lavere totalkostnad på lånet ditt.

En annen fordel med refinansiering av lån er at istedenfor den uoversiktlige situasjonen det er å ha mange lån på forskjellige steder, får du enklere oversikten tilbake fordi du har samlet alt på ett sted. Du får med andre ord bedre kontroll på økonomien din. Kanskje du også får lengre avdragstid? Det bidrar ytterligere til at de månedlige avdragene blir lavere.


Hvordan leter jeg etter refinansiering av lån?

Når du skal refinansiere lån lønner det seg å undersøke nøye på nettet hvilke betingelser du får hos flere banker. Det som er en god bank for en forbruker, er ikke nødvendigvis en god bank for deg. Før du søker er det noen ting du bør vite:

  • Hvor mye vil jeg låne?
  • Hvordan er kredittverdigheten min?
  • Hvor mye kan jeg betale tilbake hver måned?
  • Tilbyr banken fleksibel nedbetaling?
  • Hvilke gebyrer har de?

Når du har dette klart for deg vil også søkeprosessen gå raskere, og det blir enklere å finne banken som passer for deg.


Dette lånet kan være løsningen

Komplett Bank kan tilby deg refinansiering av lånene dine. Hvis du ønsker mer oversikt og kontroll på privatøkonomien din, kan du enkelt søke om Refinansieringslån. Dette er et forbrukslån uten sikkerhet, og du kan låne fra kr 10 000 og opp til kr 500 000. Renten du får på lånet avhenger av økonomien din, og blir satt etter en individuell vurdering.

Du disponerer lånet som du selv vil, og velger nedbetalingstid mellom 3-15år. Du kan når som helst gjøre større innbetalinger eller innfri hele lånet uten ekstra kostnad, det eneste kravet for nedbetaling er at du betaler minstebeløpet på fakturaen hver måned. 

Komplett Bank sørger for en smidig prosess slik at de andre lånene dine blir innfridd og du får en mer oversiktlig hverdagsøkonomi. Du behøver ikke å gjøre noe annet enn å søke – Komplett Bank tar seg av resten.