Vennligst vent...

Refinansiering av lån? Slik gjør du det:

Begynner du å få mange ubetalte regninger og føler at du sakte, men sikkert, mister kontrollen over dem? Har du mange smålån til relativt høy rente? I så fall kan refinansiering av lån være løsningen på den negative utviklingen.

Stadig flere av oss tar opp dyre smålån. Det betyr også at stadig flere tar seg vann over hodet og blir overrasket av høye renter og gebyrer. Mange velger derfor å betale gamle lån med nye lån. Alle som har gjort dette vet at det kan være en kortsiktig løsning: Neste måned har bunken av regninger vokst seg enda høyere, man tar opp nye lån og den vonde spiralen er i gang.  

Mange kunne vært reddet hvis de bare visste hva refinansiering av lån er. Dette kan gjøres på mange måter, men kort forklart handler det om å samle alle smålånene dine på ett sted – til en lavere rente.

Refinansiering av lån gir deg mange fordeler

La det med en gang slås fast at refinansiering av lån ikke sletter gjelden din, men siden du kun får ett lån å forholde deg til betyr det at du får lavere renteutgifter og færre gebyrer. Dette gjør at du får en lavere totalkostnad på lånet ditt. 

En annen fordel med refinansiering av lån er at istedenfor den uoversiktlige situasjonen det er å ha mange lån på forskjellige steder, får du enklere oversikten tilbake fordi du har samlet alt på ett sted. Du får med andre ord bedre kontroll på økonomien din. Kanskje du også får lengre avdragstid? Det bidrar ytterligere til at de månedlige avdragene blir lavere.

Hvordan leter jeg etter refinansiering av lån?

Når du skal refinansiere lån lønner det seg å undersøke nøye på nettet hvilke betingelser du får hos flere banker. Det som er en god bank for en forbruker, er ikke nødvendigvis en god bank for deg. Før du søker er det noen ting du bør vite:

Hvor mye vil jeg låne?
Hvordan er kredittverdigheten min?
Hvor mye kan jeg betale tilbake hver måned?
Tilbyr banken fleksibel nedbetaling?
Hvilke gebyrer har de?

Når du har dette klart for deg vil også søkeprosessen gå raskere, og det blir enklere å finne banken som passer for deg. 

Dette lånet kan være løsningen 

Komplett Bank kan tilby deg refinansiering av lånene dine. Hvis du ønsker mer oversikt og kontroll på privatøkonomien din, kan du enkelt søke om Fleksibelt Lån. Dette er et forbrukslån uten sikkerhet, og du kan låne fra kr 10 000 og opp til kr 500 000. Renten du får på lånet avhenger av økonomien din, og blir satt etter en individuell vurdering.

Du disponerer lånet som du selv vil, og betaler det ned med en fleksibel nedbetaling. Det eneste kravet for nedbetaling er at du holder deg innenfor rammen du er tildelt, og at du husker å betale påløpte renter og gebyr, samt avdrag hver måned. Bortsett fra det står du helt fritt til å bruke lånet akkurat slik det passer deg best. Du kan til og med ta ut mer penger når du trenger det - så lenge du holder deg innenfor lånerammen din. 

Hvis du vil bruke Fleksibelt Lån til refinansiering, sørger Komplett Bank for at de andre lånene dine blir innfridd. Du behøver ikke å gjøre noe annet enn å søke – Komplett Bank tar seg av resten.
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.