Vennligst vent...

Refinansiering av lån

Visste du at du kan spare penger på å ta opp et lån? Har du flere smålån, forbrukslån og kredittkortgjeld i forskjellige banker kan du med en refinansiering av disse spare flere titallstusen i løpet av lånets løpetid. Det kan altså lønne seg å samle dine lån med et refinansieringslån fra Komplett Bank. Det kan gi deg en mer robust økonomi, oversikt og trygghet – i tillegg til en gunstigere rente.

En refinansiering gjør det mulig å samle dine eksisterende lån i ett større og dermed få en lavere rente totalt og derav lavere terminbeløp i måneden. Fordi du også kun får én faktura å betale vil reduserte termingebyrer tilkomme deg som en økonomisk fordel. Å ha flere lån hos mange ulike aktører kan være utfordrende, særlig med tanke på å holde styr på forfallsdatoer, minstebeløp, terminbeløp osv. – en refinansiering vil i så måte gi deg den oversikten du trenger. Skulle du ikke kjøpe argumentet om at en refinansiering kan spare deg for mange kroner, kan kanskje en opprydding i din privatøkonomi gjøre det. Tid er også penger, sies det – noe en refinansiering vil gi deg mer av. 

Hva bør du refinansiere?

Vi har ulike lån til ulike formål og noen lånetyper har lang nedbetalingstid, mens andre har kort løpetid, noen har pant i eiendom, andre ikke. Dersom du har et boliglån har du også med stor sannsynlighet lån med pant i eiendommen. Det muliggjør en lav rente og lang løpetid. Lån til nybil vil også kreve pant i kjøretøyet. Når det kommer til andre lån; altså lån som ikke er sikret med pant i eiendeler, herunder kredittkortgjeld, smålån, forbrukslån, handlekontoer og kjøpsfinansieringer, er løpetid, renter, kostnader og behandlingstid helt ulikt lån med sikkerhet. Overnevnte lån krever ingen sikkerhet ved opptaket, hvilket har sine fordeler og ulemper. 

En av de store fordelene er at utbetaling av usikrede lån går raskt. Er du i pengenød og trenger penger med en gang er et lån uten sikkerhet tingen. Samtidig er disse lånene de dyreste med høye renter og gebyrer. Derfor er det også viktig å se på mulighetene for å refinansiere disse lånene dersom man stadig får flere og nye. Til eksempel har et vanlig kredittkort en nominell rente på over 20 prosent, mens et lån kan ha halvparten. Da sier det seg selv at en refinansiering vil spare deg for mange kroner i løpet et låns løpetid. 

Reduser dine lånekostnader

Det hele handler om å være fornuftig og bruke de mulighetene som finnes i markedet. En refinansiering av dine lån vil med stor sannsynlighet gi deg og din familie reduserte kostnader – pengene du sparer kan du bruke på noe som virkelig betyr noe for deg. Velger du å søke om refinansiering hos Komplett Bank får du muligheten til å søke om lånebeløp fra kr 10 000 – 500 000. I tillegg blir du tildelt en låneramme som du selv disponerer i nettbanken. Og du betaler kun renter og gebyrer for den delen av lånerammen du til enhver tid benytter. Det finnes ingen krav om nedbetaling av lånet, derimot kreves det at løpende renter og gebyrer, samt nedbetaling av gjelden hver måned dekkes inn ved innbetaling.

Å søke tar kun få minutter og du får et raskt svar. Lånetilbudet du mottar er helt uforpliktende, og gir deg muligheten til å sammenligne tilbudet med de lånene du har og som kan være aktuelle for deg å refinansiere. Fleksibelt Lån fra Komplett Bank lar deg innfri lånet når du måtte ønske.
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.