Vennligst vent...

Refinansiering forbrukslån


Å ha mange lån og kreditter hos forskjellige banker kan være tidkrevende å holde styr på. Samtidig kan det være direkte uøkonomisk fordi du betaler unødvendig mange gebyrer og sannsynligvis en høyere rente enn du ville gjort i andre banker. Ettersom at alle banker har sine egne metoder og sett med retningslinjer for kredittgivning kan det være lurt å a sjekke om lånene du har i dag kan være billigere å ha andre steder.

Når du søker om et usikret lån blir du vurdert ut ifra din økonomiske situasjon på søknadstidspunktet og du vil sjeldent på et senere tidspunkt kunne forhandle om renten. Det kan oppleves som urettferdig ettersom at vår privatøkonomi er i stadig endring. Skulle altså vår egen økonomi forbedres betyr det altså ikke en forbedring i lånebetingelsene. Med bakgrunn i dette bør vi sammenligne lånebetingelsene våre med jevne mellomrom og søke om refinansiering av våre forbrukslån hos andre banker.

Hvem velger å refinansiere forbrukslån?

Det korte svaret på dette er alle med forbrukslån. Fordi alle med forbrukslån bør være så bevisste de bare kan – og velge det lånet som er rimeligst til enhver tid. Refinansiering er gratis å søke om og blir din søknad innvilget vil du motta et helt uforpliktende lånetilbud. Dette tilbudet kan du bruke til å sammenligne lånene du allerede har. Da blir det enkelt å se om det lønner seg å refinansiere forbrukslån du har eller om du allerede har det rimeligste lånet. Bruk effektiv rente og gebyrer som grunnlag for sammenligningen. Det kan også være lurt å se på månedsbeløpet du må betale – denne gir deg en indikasjon på hvor mye du har råd til å låne.

Statistikk viser at 1,3 millioner nordmenn har eller har hatt et forbrukslån. Så du er på ingen måte alene om å ha dette. Og det kan i mange kortsiktige tilfeller være en løsning. Allikevel er det viktig å være klar over at et usikret lån som, jo et forbrukslån er, kan være dyrt. Noen ganger vil det være dyrere i en bank enn i en annen. Gro deg derfor ikke fast i én bank, bruk heller markedet og søk om refinansiering jevnlig. Komplett Bank tilbyr refinansiering av forbrukslån opptil kr 500 000 til en nominell rente fra 7,9 til 24,9%. Komplett Bank garanterer at de kun vil tilby lån dersom de kan gi en bedret total situasjon enn du har i dag.

Refinansieringslån betyr at Komplett Bank innfrir dine kreditter slik at du kan samle all usikret gjeld i ett større lån. Du vil få færre lån og forholde deg til, kun én faktura å betale, du velger selv nedbetalingstid på 3-15 år og du kan når som helst gjøre større nedbetaliger  lavere månedsbeløp å betale og et fleksibelt låneprodukt dersom du ved en senere anledning har behov for større kreditt.

Hva er minstekravene?

I enkelte tilfeller kan Komplett Bank ønske siste skattemelding  og lønnsslipp, disse kan enkelt innhentes direkte fra altinn eller så kan de lastets opp manuelt. Uansett, kan Komplett Bank garantere en rask søknadsbehandling og en enkel låneprosess. Minstekravene er at du er over 20 år, ikke har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger og har bodd og skattet til Norge de siste tre årene.

Fyll ut søknadsskjemaet for refinansieringslån og begynn å sammenlign dine lån i dag. Prosessen er elektronisk og du får raskt svar. Komplett Bank tilbyr et låneprodukt for både store og små lånebeløp.