Til hovedinnhold
Vennligst vent...

Refinansiering uten sikkerhet

Et av de mest populære produktene på forbrukermarkedet innenfor lån er refinansiering uten sikkerhet. Det betyr rett og slett at man søker om et større lån til en lavere effektiv rente slik at man kan innfri andre mindre og dyrere lån uten sikkerhet. Dette er populært fordi det er relativt enkelt, samt at forbrukeren kan spare mange kroner i form av lavere rentekostnader i løpet av et låns løpetid. I tillegg vil dette, for en med uoversiktlig økonomi, bidra til med å få orden og oversikt over hans eller hennes finanser da flere lån uten sikkerhet blir til ett.

Lån uten sikkerhet betyr at banken ikke krever salgspant i form av eiendel eller eiendom for å utbetale lånet. Ettersom dette medfører en høyere risiko for banken vil naturligvis lånebetingelsene være mindre gode - spesielt den effektive renten vil være høy. Men det er også forskjell på lån uten sikkerhet. Et kredittkort og handlekonto vil i mange tilfeller ha en høyere rente enn for eksempel et forbrukslån. Det kan derfor lønne seg å refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet dersom man har mange slike.

Hva passer et forbrukslån uten sikkerhet til?

Et forbrukslån uten sikkerhet kan passe for deg som trenger penger raskt. Det kan for eksempel være fordi man har havnet i en økonomisk krise, fordi man må betale en dyr engangsutgift eller kanskje fordi det har oppstått en sjelden mulighet til å oppfylle en drøm. Siden forbrukslån skjer uten sikkerhet, stilles det ikke noe krav til hva pengene skal brukes til. Det er et fleksibelt lån som lar deg bruke pengene slik du selv ønsker.

Et forbrukslån uten sikkerhet kan dessuten være lurt dersom du har flere smålån eller dyr gjeld som du er nødt til å betale ned. Et forbrukslån kan i denne situasjonen hjelpe deg med å få kontroll på økonomien din.

Refinansiering av forbrukslån

En god grunn til å søke refinansiering kan være for å refinansiere flere forbrukslån og smålån. Kanskje man har vært uheldig, og trengt penger til reparasjoner og erstatninger i husholdningen flere ganger, eller kanskje man har grepet sjansen og tatt opp lån for å reise jorden rundt. Uansett hva grunnene er, kan forbrukslån og smålån samle seg raskt opp. Dette kan både bli dyrt som følge av ugunstige renter, men kan også blir uoversiktlig for deg som lånetaker.

Når du refinansierer forbrukslån, tar du opp ett stort lån i stedet for å måtte forholde deg til mange små. Dermed får du enklere oversikt over hva du skylder og en bedre kontroll over nedbetalingen av det nye lånet. 

Refinansiering av gjeld

En annen grunn til å søke refinansiering, kan være for å nedbetale allerede eksisterende gjeld. Hvis du har mye gjeld, kan det lønne seg å vurdere refinansiering av gjelden gjennom å ta opp et lån som dekker denne. Dermed får du enklere oversikt over gjelden din og en mer forutsigbar økonomi.

Selv om forbrukslån uten sikkerhet kan ha høye renter, har de ofte lavere renter enn for eksempel kredittkortgjeld. Derfor kan det lønne seg økonomisk å refinansiere dyr kredittkortgjeld med et forbrukslån. Du kan betale ned den dyre gjelden umiddelbart, og betale ned det nye lånet med en mer gunstig rente.

Du kan halvere den nominelle renten

Til eksempel kan kredittkortgjeld komme opp i 25 prosent nominell rente, mens smålån kan ha en skyhøy rente på lave lånebeløp. Det blir dyrt å betale ned på slike lån i lengden, og en god måte å løse dette på rent økonomisk er å refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet med et langt billigere alternativ. Refinansieringslån kan faktisk ha en nominell rente som er mindre enn halvparten av renten som tilbys på kredittkort.

Alle dyre lån bør samles hvis det er penger å spare! Måtte det være smålån, mindre forbrukslån, handlekontoer og kjøpsfinansieringer. Ingen fortjener å betale mer enn de må. Å søke om refinansiering er raskt og enkelt. Komplett Bank tilbyr refinansieringslån inntil kr 500 000 til en nominell rente fra 7,9 prosent til 24,9 prosent. Refinansieringslån fra Komplett Bank lar deg tilpasse nedbetalingen i forhold til din egen privatøkonomi. Når du signerer lån til refinansiering i Komplett Bank velger du nedbetalingstid mellom 3-15 år, avhengig av kredittsjekk og hvilke gjeldsposter du skal refinansiere. Vi vil kun tilby lån dersom vi ser at dette vil bli billigere enn hva du har totalt sett. Fordelen er at du kan refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet og betale et lavere månedsbeløp enn hva du samlet gjør i dag.

Få oversikt over din gjeld uten sikkerhet

En refinansiering vil garantert gjøre underverker for din privatøkonomi, men den vil også bidra til at du får den oversikten over dine finanser som du trenger. Istedenfor å ha mange små lån og mindre oversikt, vil du med refinansiering få ett lån, én faktura og fullstendig oversikt over hvor mye du skal betale og hvor mye du skylder til enhver tid.

Det tar kort tid å søke om refinansieringslån og du får et umiddelbart svar. Får du en positiv tilbakemelding kan refinansiering bli utbetalt samme dag dersom du signerer lånepapirene med BankID. Komplett Bank sammenligner lånetilbudet med dine eksisterende lån, slik at du kan være trygg på at du ikke refinansierer et eksisterende billigere lån. Hensikten med refinansiering er jo nettopp å spare penger.

Send inn en søknad ved å fylle ut skjemaet hos Komplett Bank og motta et uforpliktende lånetilbud. Du velger selv om du vil benytte deg av dette eller ikke.