Vennligst vent...

Refinansiering uten sikkerhet

Et av de mest populære produktene på forbrukermarkedet innenfor lån er refinansiering uten sikkerhet. Det betyr rett og slett at man søker om et større lån til en lavere effektiv rente slik at man kan innfri andre mindre og dyrere lån uten sikkerhet. Dette er populært fordi det er relativt enkelt, samt at forbrukeren kan spare mange kroner i form av lavere rentekostnader i løpet av et låns løpetid. I tillegg vil dette, for en med uoversiktlig økonomi, bidra til med å få orden og oversikt over hans eller hennes finanser da flere lån uten sikkerhet blir til ett. 

Lån uten sikkerhet betyr at banken ikke krever salgspant i form av eiendel eller eiendom for å utbetale lånet. Ettersom dette medfører en høyere risiko for banken vil naturligvis lånebetingelsene være mindre gode - spesielt den effektive renten vil være høy. Men det er også forskjell på lån uten sikkerhet. Et kredittkort og handlekonto vil i mange tilfeller ha en høyere rente enn for eksempel et forbrukslån. Det kan derfor lønne seg å refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet dersom man har mange slike.

Du kan halvere den nominelle renten

Til eksempel kan kredittkortgjeld komme opp i 25 prosent nominell rente, mens smålån kan ha en skyhøy rente på lave lånebeløp. Det blir dyrt å betale ned på slike lån i lengden, og en god måte å løse dette på rent økonomisk er å refinansiere dyr gjeld uten sikkerhet med et langt billigere alternativ. Refinansieringslån kan faktisk ha en nominell rente som er mindre enn halvparten av renten som tilbys på kredittkort. 

Alle dyre lån bør samles hvis det er penger å spare! Måtte det være smålån, mindre forbrukslån, handlekontoer og kjøpsfinansieringer. Ingen fortjener å betale mer enn de må. Å søke om refinansiering er raskt og enkelt. Komplett Bank tilbyr refinansieringslån inntil kr 500 000 til en nominell rente fra 7,9 prosent til 24,9 prosent. Fleksibelt Lån fra Komplett Bank lar deg tilpasse nedbetalingen i forhold til din egen privatøkonomi. Mens andre lån har nedbetalingsplan har dette lånet kun ett enkelt krav, nemlig at minimumsbeløpet betales hver måned. Fordelen er at du kan refinansiere gjeld uten sikkerhet og betale et lavere månedsbeløp enn hva du samlet gjør i dag.

Få oversikt over din gjeld uten sikkerhet

En refinansiering vil garantert gjøre underverker for din privatøkonomi, men den vil også bidra til at du får den oversikten over dine finanser som du trenger. Istedenfor å ha mange små lån og mindre oversikt, vil du med en refinansiering få ett lån, en faktura og fullstendig oversikt over hvor mye du skal betale og hvor mye du skylder til enhver tid.

Det tar kort tid å søke om refinansieringslån og du får et umiddelbart svar. Får du en positiv tilbakemelding kan refinansiering bli utbetalt samme dag dersom du signerer lånepapirene med BankID. Husk å sammenlign lånetilbudet med dine eksisterende lån, slik at du ikke refinansierer et eksisterende billigere lån. Hensikten med refinansiering er jo nettopp å spare penger.

Send inn en søknad ved å fylle ut skjemaet hos Komplett Bank og motta et uforpliktende lånetilbud. Du velger selv om du vil benytte deg av dette eller ikke. 
 

Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.