Vennligst vent...

Samle lån med refinansiering

Å samle dine lån og kreditter i ett større lån kalles refinansiering. Dersom du har pådratt deg kortsiktig gjeld – som innebærer kredittkort, forbrukslån og andre usikrete kreditter, kan det være fornuftig å bruke noe tid på å finne ut om en refinansiering kan være lønnsomt. Det vil for mange være positivt for økonomien å samle flere lån i ett Refinansieringslån.

En refinansiering vil kunne gi umiddelbar effekt på din overskuddslikviditet. Kort fortalt betyr det at du gjennom bedre betingelser kan oppnå lavere kostnader på gjelden din hos en annen bank. For å finne ut om det vil være fornuftig å samle lån med refinansiering bør du ha en god oversikt over lånebetingelsene  på lån du i dag betaler ned på i dag.

Skaff deg en oversikt over din egen økonomi

Hvis du ikke allerede er klar over det, så ble det i 2019 lansert et nasjonalt gjeldsregister. Dette er et register alle norske finansforetak er pliktet til å rapportere til, men også bruke som en del av søknadsbehandlingen ved vurdering av nye lånesøknader.

Det som også er fordelaktig med et slikt register er at det er tilgjengelig for enhver. Gjeldsregisteret er tilgjengelig for alle, slik at du kan få innsyn i lånebetingelser på ett sted, til enhver tid. Her vil du se din utestående gjeld og ubenyttet kreditt. I tillegg viser registeret alle betingelser tilknyttet de ulike kredittene. Så har du ikke logget deg inn ennå, kan man trygt anbefale å gjøre det på gjeldsregisteret.

Skaff deg den oversikten du trenger for å kunne vurdere et eventuelt refinansieringstilbud fra annen bank.

Vurder mulighetene når du samler lån med refinansiering

Når du har skaffet deg den nødvendige oversikten er mulighetene for refinansiering trolig flere enn du tror, og valget av hvilken bank du går til har mye å si. Noen banker spesialiserer seg på usikrete kreditter og har skreddersydde løsninger, mens andre tradisjonelle banker tilbyr refinansiering kun som tilleggsprodukter.

Selv om mulighetene er mange, så vil tilbudene og søknadsprosessen være ulike, og det vil derfor være fornuftig å ha is i magen og ikke hoppe på den første banken du kommer på. Enhver bank har utviklet sitt eget regelverk og vurderingene kan derfor variere. Ikke bli overrasket om en bank sier nei, mens en annen sier ja. Uansett, at mulighetene er mange betyr at konkurransen om kundene er stor – hvilket kommer deg som forbruker til gode.

Et godt tips er å søke om å samle lån med refinansiering flere steder og sammenligne de ulike tilbudene opp mot hverandre. Da har du et godt beslutningsgrunnlag for å ta riktig avgjørelse.

Disse lånene bør du samle i en refinansiering

Selv om du potensielt kan spare mye ved å samle lån med refinansiering er det ikke alle lån som passer for refinansiering. Og det er greit å vite noe om, slik at man ikke gjør ufordelaktige økonomiske valg i en prosess hvor hensikten er å oppnå en forbedret økonomi.

Som hovedregel vil du alltid kunne spare gebyrkostnader ved å samle flere lån i en refinansiering, men det er først og fremst fordelene med bedre lånebetingelser som utgjør den store økonomiske forskjellen ved en refinansiering. Derfor bør du kun samle de dyrere kredittene, altså de kredittene som er dyrere enn det ditt eventuelle refinansieringstilbud vil være. Så vær oppmerksom på dette når du er i en prosess i å velge refinansiering.

Komplett Bank har skreddersydd en prosess for refinansiering av eksisterende kreditter. Hvis du investerer litt av din tid til en søknad, vil du kunne ende opp med å spare deg for unødvendige kostnader som du i dag betaler. En søknad om refinansiering er helt uforpliktende, men vi kan love deg at du vil få en bedre oversikt over din økonomi dersom du tar steget og legger inn en søknad.