Vennligst vent...

Slik får du hjelp til refinansiering av gjeld

Med flere dyre smålån kan gjelden fort virke både stor og uhåndterlig. Lurer du på hvordan du på best mulig måte kan komme deg ut av det? Dette bør du vite dersom du trenger hjelp til refinansiering av gjeld. 

Dersom du har flere lån hos ulike aktører, kjenner du deg kanskje igjen i at det kan være utfordrende å holde styr på alle de ulike beløpene du skal betale – og det til kanskje forskjellige tider. 

Å få hjelp til refinansiering av gjeld er heldigvis enkelt å ordne, og gir deg både mer trygghet og en bedre oversikt. Du slipper dessuten unna unødvendige gebyrer og du får sannsynligvis en langt bedre rente. Du kan ha mye å vinne på å sjekke hvilke muligheter du har for refinansiering, men med så mange aktuelle långivere på markedet, kan det være vanskelig å vite hvem du skal gå for.

Da vil det være nyttig med noen få forholdsregler, mens du undersøker hvordan du skal få hjelp til refinansiering av gjeld. 

Hvor skal du søke om hjelp til refinansiering av gjeld?

Et raskt søk på nettet vil avsløre flust av långivere på markedet, men hvilke skal du stole på for å få hjelp til refinansiering av gjeld – og hvilken skal du velge? Det viktigste er kanskje å velge noen du faktisk har hørt om og som virker seriøse. Du kan for eksempel søke etter andres erfaringer eller forhøre deg med noen du kjenner. 

Du kan også gjøre et enkelt regnestykke på egen hånd for å se hvor gunstig det vil være for deg å søke om refinansiering hos den banken du vurderer. Se på de enkelte smålånene du allerede har og hva du betaler i renter og gebyrer. Deretter kan du sjekke mulighetene for å samle disse og sammenligne hva du kan få av renter og gebyrer hos de aktuelle långiverne. Påser du i tillegg å sette deg inn i de ulike bankenes vilkår, vil du helt sikkert finne det tilbudet som er best egnet for deg.

Slik får du hjelp til refinansiering 

Når du har bestemt deg og søker om hjelp til refinansiering av gjeld, fungerer det slik at banken vil ordne med alt det praktiske for deg. Ofte er det slik at du sender inn en uforpliktende søknad, og dersom du velger å akseptere tilbudet du eventuelt får, vil banken innfri eksisterende gjeld hos de ulike kreditorene. 

Og med det nye lånet ditt på plass, vil du trolig spare ganske mye penger og ha mer økonomisk frihet hver måned. Du får altså færre ting å huske på, samt økt likviditet.

Fleksibel refinansiering av gjeld

Dersom fleksibilitet også er et viktig element når du skal søke om hjelp til refinansiering av gjeld, er Fleksibelt Lån fra Komplett Bank et godt alternativ. Så lenge du betaler minimumsbeløpet som er påløpte renter og gebyrer, samt avdrag hver måned, kan du velge å nedbetale lånet når du selv føler du har økonomi til det. Komplett Bank tilbyr ikke bare det mest fleksible lånet, men tilstreber også å være i fremste rekke når det gjelder attraktive lånevilkår – slik at du kan få den beste hjelpen til å refinansiere dine lån.

Dersom du trenger hjelp til refinansiering av gjeld, vet du nå hva som kan være lurt å tenke på i forkant – før du søker. 


Låneeksempel: Nominell rente 14,30%, effektiv rente 16,90%, lånebeløp kr 65 000 o/5 år, kostnad kr 29 333, totalt kr 94 333. Eksemplet forutsetter at lånet tilbakebetales med like månedsbeløp på kr 1 572 over 5 år.