Til hovedinnhold

Vurderer du refinansiering av kredittgjeld?

Har du mange kredittkort du betaler ned på, men der du føler at gjelden aldri betales ned fordi rentekostnadene begynner å bli så store? En god økonomisk løsning kan da være refinansiering av kredittgjeld.


Kredittkort gir deg mange fordeler i flere sammenhenger, men dersom du har flere i lommeboka og ikke betaler tilbake saldoen innen forfall, blir det fort dyrt. Kanskje viste det seg at rentene var høyere enn du var klar over eller kanskje du har valgt å delbetale en måned eller to – det skal ikke så mye til før du plutselig kan henge litt bakpå med betalingen.

Dersom du føler at kredittgjelden har vokst så mye at den går utover den økonomiske friheten din i hverdagen, kan løsningen være refinansiering.


Du kan halvere rentekostnadene med refinansiering

Lurer du på om kredittgjelden din egentlig kan erstattes med et rimeligere refinansieringslån? I de aller fleste tilfeller er svaret på dette spørsmålet ja. Bare vær klar over at refinansiering av kredittgjeld ikke betyr at du blir kvitt gjelden, men at du flytter den over til et lån som gir deg bedre vilkår. Har du flere smålån, betyr dette at disse samles til et større lån.

Dette er gunstig for deg fordi renteforskjellene på kredittkortlån og et forbrukslån kan være enorme. Faktisk halverer du trolig rentekostnadene ved å refinansiere kredittgjelden din, noe som også tilsier at du kan kutte ned betalingstiden med mange år.

Med refinansiering av kredittgjeld sparer du ikke bare tid, men også penger – kanskje til og med mange tusenlapper i året. Med litt mer å rutte med hver måned kan du velge om du vil nedbetale gjelden din raskere eller bruke overskuddet på andre viktigere innkjøp. Det er helt opp til deg.


Refinansiering av kredittgjeld hos Komplett Bank

Dersom du velger å søke om refinansiering av kredittgjeld hos Komplett Bank, sørger vi for at gjelden din blir innfridd hos alle kreditorene. Ved å samle alle lån til ett, får du én bank og én faktura å forholde deg til, pluss en mye bedre oversikt over hva pengene dine går til.

Søknadsprosessen for Refinansieringslån er trygg og smidig – alt du trenger å gjøre er å fylle ut søknadsskjemaet med ønsket lånesum og personlige opplysninger, som du så sender inn til godkjenning. Det kan være du blir bedt om å sende inn noe tilleggsdokumentasjon for å verifisere at opplysningene dine stemmer.

Hvis søknaden blir godkjent, mottar du et lånetilbud. Dette er helt uforpliktende og du bestemmer selv om du vil akseptere det eller ikke. Signer med BankID for å sikre at resten av prosessen går smidig – og du er klar for refinansiering av kredittgjeld. Du velger selv nedbetalingstid mellom 3-15 år, men du står fritt til å betale ned raskere uten ekstra kostnad.


Undersøk om refinansiering av kredittgjeld er noe for deg

Er du fremdeles i tvil om refinansiering av kredittgjeld virkelig er noe for deg, kan du enkelt undersøke hvor gunstig det vil være for privatøkonomien din på egen hånd. Start med å sjekke hvor mye du har i utestående gjeld på hvert kort, pluss hvor mye du betaler i renter. Du får god oversikt i Gjeldsregisteret

Gjør deretter en rask sammenligning av disse mot et forbrukslån til refinansiering, og du vil oppdage at det vil være lønnsomt.

Med Refinansieringslån fra Komplett Bank kan du i tillegg bestemme over nedbetalingen din selv, så lenge du passer på å betale renter, gebyr og avdrag i henhold til minstebeløpet hver måned.

Søker du om refinansiering av kredittgjeld i dag, kan du starte å spare penger allerede i morgen.